Barny's ACTIVenzym 120 cps

Popis produktu:
 obsahuje komplex enzýmov novej generácie celý popis produktu

Cena bez DPH30,00 €Cena s DPH36,00 €

Dostupnosť: Skladom

Momentálne nedostupné

Nákupom tohto produktu získate vernostné body v počte 3 vernostných bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 3 vernostných bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,30 €.


Celý popis produktu

Výživový doplnok ACTIVenzym je 100% rastlinného pôvodu. Obsahuje komplex enzýmov novej generácie, výhradne zmes enzýmov rastlinného pôvodu (pancreatin, papaín, bromelaín, proteázu, peptidázu) a dôležitý flavonoid - rutín.

Dospelí užívajú 1 kapsulu 2 x za deň, najlepšie ráno a večer, 30-60 minút pred jedlom. Kapsuly zapite dostatočným množstvom vody.

Výrobok nie je určený pre deti, osoby do 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy! Nepoužívajte pri známej precitlivenosti na niektorú zložku prípravku, resp. na druhy ovocia: ananás a papája! Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Dbajte na pestrú a vyváženú stravu a zdravý životný štýl. O vhodnosti užívania výživového doplnku v prípade vrodených alebo získaných porúch koagulácie a súčasného užívania s antikoagulanciami (liekmi na riedenie krvi) sa poraďte s vaším lekárom! Nepoužívajte, pokiaľ je obal porušený. Skladujte v suchu a tme, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C. Obsahuje siričitany, môže obsahovať stopy sóje, mlieka, laktózy a pšenice.

Barny's® ACTIVenzym je rastlinný výživový doplnok obsahujúci komplex enzýmov novej generácie. Obsahuje výhradne zmes enzýmov rastlinného pôvodu (pancreatin, papaín, bromelaín, proteázu, peptidázu), ktorá je obohatená o dôležitý flavonoid - rutín.
Enzýmy sú zložité látky bielkovinovej povahy, ktoré v tele plnia dôležitú funkciu biokatalyzátorov – umožňujú a regulujú všetky procesy, bez ktorých by v organizme biochemické reakcie nemohli prebiehať.
V súčasnosti je známych viac ako 6500 enzýmov. V medicíne sa substitúcia zvieracími enzýmami využíva už niekoľko desaťročí. V poslednej dobe vzrástol záujem o vedecké štúdium rastlinných enzýmov vyplývajúcich z ich biochemických vlastností. Medzi najviac preštudované a v posledných rokoch preferované rastlinné enzýmy radíme bromelaín a papaín.
Bromelaín je rastlinný enzým získavaný z exotickej, tropickej rastliny ananásu pestovaného (Ananas comosus), ktorý sa vyznačuje viacerými aktivitami v mnohých oblastiach medicíny. Pre svoju účinnosť, vysokú dostupnosť a relatívnu jednoduchosť získavania je predmetom nevyčerpateľného záujmu vedcov. Chemicky je známy už od roku 1876, je klasifikovaný ako proteolytický – štiepiaci – enzým. V závislosti od časti, z ktorej bol enzým izolovaný, sa rozlišujú dva typy enzýmov – stonkový a plodový bromelaín. Tieto dva typy enzýmov sa líšia svojou biologickou aktivitou, štruktúrou a fyzikálno-chemickými vlastnosťami. V potravinárskom, medicínskom a farmaceutickom priemysle sa prakticky používa, len „stonkový“. Získanie bromelaínu z tejto časti ananásu je oveľa výhodnejšie, pretože koncentrácia enzýmov v stonkách ananásu je vyššia ako v plodovej časti.
Bromelaín sa podieľa na štiepení bielkovín na peptidy a aminokyseliny a práve z tohto dôvodu sa pridáva do doplnkov stravy podporujúcich tráviace procesy. Bromelaín svojou aktivitou tiež zlepšuje absorpciu a účinnosť iných látok v tele.
Papaín je rastlinný enzým, ktorý sa získava z latexu rastliny papáje melónovej (inak aj papája obyčajná, Carica papaya). Papaín sa získava narezaním šupky nezrelej papáje a následným zberom a sušením latexovej šťavy, ktorá vyteká z rezu. Čím je ovocie zelenšie, tým aktívnejší je papaín. Zelená papája sa napríklad v juhovýchodnej Ázii kvôli vysokému zdroju papaínu používa ako šalátová zelenina. Papaín je proteolytický enzým, ktorý zohráva úlohu v mnohých dôležitých biochemických procesoch v organizme. Hydrolyticky štiepi peptidy a bielkoviny na jednoduchšie látky. Vďaka tejto vlastnosti je aj vyhľadávaným výživový doplnkom u ľudí s tráviacimi problémami.
Bielkoviny sú zložité makromolekuly, bez ktorých by organizmus nedokázal existovať. Je všeobecne známe, že tieto látky vie organizmus zužitkovať iba v tom prípade, pokiaľ ich má k dispozícii v „jednoduchej - rozloženej“ forme. Trávenie bielkovín alebo proteolýza začína v žalúdku, aj keď väčšina trávenia bielkovín sa uskutočňuje v tenkom čreve. Konečným produktom trávenia proteínov sú aminokyseliny, ktoré sa ľahko vstrebávajú v tenkom čreve a transportujú krvou do cieľových orgánov. Degradáciu bielkovín a peptidov v tráviacom systéme a v tkanivách uskutočňujú hydrolyticky účinné peptidázy. Týmto pojmom sa uvedené enzýmy nazývajú v oficiálnej nomenklatúre. V praxi sa však proteolyticky pôsobiace enzýmy väčšinou označujú ako proteinázy (novší názov) alebo proteázy (starší názov). Proteázy katalyzujú hydrolýzu peptidovej väzby. Proteolytické enzýmy sa podľa miesta ich účinku delia na dve skupiny: endopeptidázy (proteázy) a exopeptidázy. Proteázy (endopeptidázy) sa vyskytujú predovšetkým v žalúdočnej a pankreatickej šťave. Hydrolyticky štiepia proteíny a polypeptidy na menšie zložky. Exopeptidázy katalyzujú odštepovanie len koncových aminokyselín z polypeptidového reťazca.
Pancreatin – je komplex enzýmov rastlinného pôvodu (amyláza, lipáza a proteáza), ktorý svojou aktivitou zodpovedá pankreatínu živočíšneho pôvodu (rozkladá škroby na cukry, tuky na glycerol a mastné kyseliny, bielkoviny na peptidy a aminokyseliny). Pancreatin sa podieľa bežným spôsobom na trávení, čím sú živiny z potravy správne využívané, a tým sa organizmus udržiava v prirodzene optimálnej kondícii.  
Rutín je silný flavonoid rastlinného pôvodu a fytonutrient, ktorý je prítomný vo väčšine ovocia a zeleniny. Flavonoidy sú produkty sekundárneho metabolizmu v rastlinách. Radíme ich k antioxidantom a súčasná vedecká komunita ich uznala za jedinečnú triedu terapeutických molekúl, vďaka ich rôznorodým vlastnostiam. Tieto zlúčeniny môžu interagovať s voľnými radikálmi. Voľné radikály sú chemické látky v tele, ktoré dokážu poškodzovať DNA. Ak dôjde v organizme k preťaženiu voľnými radikálmi, dochádza k tzv. oxidačnému stresu. Rutín je tiež známy ako „vitamín P“ a je tvorený molekulou kvercetínu naviazanou na disacharid - rutinózu. Obsiahnutý rutín sa získava z kvetných pukov stromu - sofora japonská (Sophora japonica).
Čo je aktivita enzýmov?
Obsah enzýmov sa uvádza v jednotkách aktivity. Účinnosť enzýmov sa nemeria rovnakým spôsobom ako u iných výživových doplnkov. Enzýmy sa nemerajú podľa hmotnosti, takže počet miligramov produktu nepopisuje skutočnú silu. Enzýmy s nízkou účinnosťou môžu vážiť rovnako ako tie s vysokou účinnosťou a objemové činidlá môžu zvýšiť hmotnosť, ale nie účinnosť enzýmového doplnku. Určujúcim faktorom potencie enzýmového produktu je jeho „aktivita“ – účinok, ktorý má na bielkoviny, tuky a sacharidy. „Jednotky aktivity“ sú najbežnejšie používané meranie na určenie účinnosti, pretože identifikujú, ako aktívny je enzým. Enzýmová aktivita sa určuje rôznymi testami (testovacími metódami), ktoré sa vykonávajú za špecifických podmienok.
Obsah zložiek v 1 kapsule (0,56 g): škrob; vegeteriánska kapsula (objemové činidlo – hydroxypropylmetylcelulóza); rutín 100% [extrakt z kvetných pukov sofory japonskej (Sophora japonica)] 50 mg; amyláza 16,81 mg; proteázy 16,45 mg; lipáza 2,67 mg; peptidáza 2,18 mg; stredne reťazcové triglyceridy; bromelaín [stonka ananásu pestovaného (Ananas comosus)] 0,68 mg; papaín [latexová šťava plodu papáje melónovej (Carica papaya)] 0,64 mg.

KONTAKTUJTE NÁS

Pre akékoľvek otázky nás kontaktuje cez kontaktný formulár.

Podobné produkty